In 7 checks aan de slag met digitaal lesmateriaal

U gaat (weer) werken met een NU Methode. Voordat u van start kunt, moet u een aantal stappen doorlopen. Eerder gewerkt met een NU Methode? Start dan bij stap 5.

Maak een docentaccount aan

Voor het aanvragen van een gebruikersexemplaar in de les (boek) en om toegang te krijgen tot het digitale lesmateriaal heeft u een docentaccount nodig. Heeft u die al? Ga dan naar stap 2.
 
Bekijk het filmpje om te zien hoe u een docentaccount aanmaakt. U kunt dit ook in de handleiding lezen. Na een aantal werkdagen is uw docentaccount geactiveerd.
 

 

Maak een docentaccount aan »

Bestel het digitale lesmateriaal en een gebruikersexemplaar

 

Test uw computer

Voor het gebruik van het digitale lesmateriaal is het belangrijk dat uw systeem aansluit bij onze online leeromgevingen. Informatie hierover kunt u vinden bij onze Systeemeisen. De ICT-coördinator van uw school kan u hierbij helpen.
 
Test uw computer om te controleren of uw computer de juiste instellingen en programma’s heeft om het digitale lesmateriaal goed te gebruiken. In de NU Methoden worden Java en Flash niet gebruikt. Het geeft dus niet als uit de test blijkt dat deze een update nodig hebben.
 
Schakel iemand van uw ICT-afdeling in wanneer de systeemeisen van uw computer niet voldoen.
 

 

Activeer de docentlicentie

Met de activeringscode die u heeft ontvangen, kunt u de docentlicentie activeren. In het filmpje hieronder ziet u hoe dit moet. U kunt dit ook in de handleiding lezen. Daarna kunt u door naar stap 5.

 

Maak uw klassen aan

In het volgende filmpje kunt u zien hoe u een klas aanmaakt. U kunt ook in de handleiding lezen hoe u dit doet. In sommige mbo-instellingen worden klassen centraal aangemaakt. Wanneer uw klas (al) is aangemaakt, kunt u door naar stap 6.

 

Help uw studenten met de toegang tot het digitale lesmateriaal

Voor een soepele start raden wij u aan om samen met uw studenten stap voor stap in te loggen en het digitale lesmateriaal te activeren. Bijgaande handleiding van Joost Otten, docent Nederlands op het Summa College, past u eenvoudig aan naar de situatie bij u op school.
 
Hoe studenten toegang krijgen tot het digitale lesmateriaal laat het volgende filmpje zien en kunt u nalezen in de handleiding

 

Wanneer studenten thuis werken op een eigen laptop, computer of tablet, kunt u adviseren daarop een systeemcheck te laten doen. 
 
U en uw studenten hebben nu toegang tot het digitale lesmateriaal van uw NU Methode. Het volgende filmpje geeft u een digitale rondleiding door het lesmateriaal. U kunt ook samen met de studenten een rondleiding bekijken, zodat ook zij weten hoe de methode is opgebouwd. In de handleiding staat alles nog eens op een rij.

 

Aan de slag met de
NU Methode!

Veel plezier met uw NU Methode!

Hoe het activeringsproces van het digitale lesmateriaal eruit ziet, hangt dus af van waar de student het lesmateriaal heeft besteld én of de school is aangesloten bij de Educatieve Content Keten (ECK). Meer weten over ECK? Kijk op kennisnet.nl
 
Om toegang te krijgen tot het digitale lesmateriaal, moeten studenten die nog geen account hebben een account aanmaken. Wanneer het account is aangemaakt of wanneer een student al een account heeft, kan het digitale lesmateriaal geactiveerd worden. Voor studenten is het volgende filmpje gemaakt, dat laat zien hoe zij een account kunnen aanmaken en het digitale lesmateriaal activeren.
 

 

Wanneer u samen met uw klas wilt inloggen, is het belangrijk dat studenten het lesmateriaal hebben besteld én (wanneer van toepassing) hun activeringscode bij zich hebben.

Met vragen over de distributie van en toegang tot het digitale lesmateriaal kunnen u en uw studenten terecht bij de schoolboekenleverancier waar het lesmateriaal is besteld.

Hulp nodig?

Op www.mijnnoordhoff.nl vindt u antwoord op allerlei vragen. U kunt ook bellen met onze klantenservice: 088 - 522 6888.

Met vragen over de distributie van en toegang tot het digitale lesmateriaal kunnen u en uw studenten terecht bij de schoolboekenleverancier waar het lesmateriaal is besteld.

 
  • Zoek uw docentlicentie op en klik op 'bestellen'. Dit kan ook een boek mét een licentie zijn.
  • Het gebruikersexemplaar wordt naar u toegestuurd. Het digitale lesmateriaal activeert u bij stap 4.
  • Ga naar de winkelmand en rond uw bestelling af.

Rondleiding generieke vakken

Er zijn meer filmpjes met uitleg over het gebruik van het digitale lesmateriaal van Noordhoff Uitgevers. Ook via de knop ‘Ondersteuning’ in de online leeromgeving heeft u toegang tot alle filmpjes.

Inloggen digitale lesmateriaal »

Rondleiding beroepsgerichte methoden