Maak kennis met een nieuwe methode waarmee je op een 'kleurrijke' manier je studenten helpt zichzelf en anderen beter te begrijpen. Help ze Vijf x Eigen-Wijs te worden!

Mijn naam is Ron Arends en ik ben docent op het CIOS (Friesland College) in Heerenveen. Acht jaar geleden leerde ik Sebo Ebbens kennen die de methode van Vijf x Eigen-Wijs in Amerika toepaste op een universiteit. Al in het eerste jaar merkte ik hoe het werken met de stijlen de omgang met mijn studenten veranderde, en ook hoe mijn studenten ook anders met elkaar leerden omgaan. Door de afwezigheid van oordelen was er meer begrip voor elkaar, en konden studenten beter reflecteren op hun gedrag. Het werd voor mij steeds helderder wat er zich in relaties afspeelt - op school, op het werk en privé. Inmiddels heb ik zelf al tientallen trainingen gegeven, en telkens weer is het fantastisch om te zien hoeveel houvast leerlingen en studenten ontlenen aan deze methode. Ik zie ernaar uit u te ontmoeten.

Wilt u, voordat u zich inschrijft, eerst meer weten over de training?

Vul dan het contactformulier in!

Over de training

Trainers

Contact

AANMELDEN

Vijf x Eigen-Wijs: een nieuwe kijk op persoonlijke ontwikkeling

Er is nu een nieuwe, beproefde methode waarmee u als docent uw studenten kunt helpen om een andere kijk op zichzelf en anderen te krijgen: Vijf x Eigen-Wijs. Met deze methode helpt u studenten bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en bevordert u een open leerklimaat in de klas. U kunt de methode leren kennen via een training en/of cursusboek.

De kern van Vijf x Eigen-Wijs: werken met vijf stijlen

Centraal in de methode staan vijf stijlen, elk aangeduid met een kleur. Inzicht in de eigen voorkeursstijl en die van anderen geeft jongeren de mogelijkheid om zichzelf beter te begrijpen en beter om te gaan met anderen. Vijf x Eigen-Wijs is ontwikkeld door Sebo Ebbens en Ron Arends en wordt al succesvol in de praktijk toegepast op diverse scholen.

Werken met de vijf stijlen gaat het beste wanneer u zelf ervaart hoe het is om met de vijf stijlen om te gaan. Daarom is er nu een training speciaal voor docenten/studieloopbaanbegeleiders.

In  één middag leert u meer over de achtergrond van de methode en gaat u er zelf mee aan de slag. Daarnaast krijgt u praktische werkvormen aangereikt die u direct in de eigen lespraktijk kunt inzetten.

In de training werken we aan de volgende onderwerpen:

✓ Hoe herkent u de 5 stijlen in hun open en gesloten vorm?
✓ Welke voorbeelden zijn herkenbaar voor studenten?
✓ De kracht van het herkennen en doorbreken van een gesloten houding
✓ Hoe laat u uw studenten kennismaken met de 5 stijlen? (inrichten van uw eerste lessen)

Wat kunt u na afloop van de training?
✓ U heeft basiskennis van de 5 stijlen en de kracht van het werken met de methode.
✓ U heeft repertoire om uw leerlingen/studenten kennis te laten maken met de 5 stijlen.
✓ De omgang met uw leerlingen/studenten zal veranderen (beter in contact, oordeelloos, en u herkent hun open kant, zelfs als ze gesloten zijn)."Toen ik met de vijf stijlen ging werken, besefte ik hoe gesloten groen ik in mijn begeleiding van studenten was. Ik was niet in staat om mezelf een bepaalde rust te geven. Ik besefte dat ik de witte en blauwe stijl moest inzetten. Hierdoor creëerde ik meer ruimte en meer structuur
." 

Arend Bakker, docent -

CONTACT

Over de trainer

Voor de training van Vijf x Eigen-Wijs kunt u zich individueel aanmelden. Een training gaat door als er minimaal 8 deelnemers zijn. De duur van een training is 1 dagdeel en kost € 250,- p.p. Dit is inclusief koffie/thee en een cursusboek. Bovendien is de training gevalideerd door Registerleraar en ontvangt u door deelname vier RU-punten.

In mei en juni werden er twee trainingsdagen georganiseerd. Momenteel zijn er (nog) geen nieuwe trainingsdata bekend. U kunt altijd vrijblijvend informatie aanvragen voor een in-company training.In-company training
Naast de training op locatie zijn ook in-company trainingen mogelijk, waarbij één of meer docententeams getraind worden op de eigen instelling. Hebt u hiervoor interesse, neemt u dan 
contact met ons op.

Annuleringsvoorwaarden
Tot uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de training kunt u kosteloos annuleren. Na deze periode is 100% van het inschrijfgeld verschuldigd. Wel is het mogelijk - na toestemming van Noordhoff Uitgevers - om een vervanger te laten deelnemen.

Cursusboek Vijf x Eigen-Wijs
Alle deelnemers aan de training krijgen het cursusboek (t.w.v. € 24,95) gratis mee naar huis.

Inschrijven

CONTACT

Maak kennis met een nieuwe methode waarmee je op een 'kleurrijke' manier je studenten helpt zichzelf en anderen beter te begrijpen. Help ze Vijf x Eigen-Wijs te worden!

Help studenten Vijf x Eigen-Wijs te worden

Help studenten Vijf x Eigen-Wijs te worden