Nieuw Nederlands Docentenmiddag

22 maart 2017 - Mariënhof te Amersfoort

Wanneer

NU AANMELDEN

12.00 – 13.00

13.00 – 13.45

14.00 – 15.00

15.00 – 15.30

15.30 – 16.30

16.30

Het programma

Ontvangst met lunch

Opening door Bert-Thijs de Jong

1e ronde workshops

Pauze

2e ronde workshops

Afsluitende borrel

12.00 – 13.00

13.00 – 13.45
 

14.00 – 15.00

15.00 – 15.30

15.30 – 16.30

16.30

Innoveren in leren

Op woensdag 22 maart 2017 organiseert Nieuw Nederlands de Docentenmiddag. In de sfeervolle Mariënhof in Amersfoort leert u die dag alles over de nieuwe onderbouw en maakt kennis met de mensen achter Nieuw Nederlands. Het belooft een inspirerende middag te worden met interessante workshops. 

Komt u ook?

Kosten: € 75,- 

De sprekers

22 maart 2017 12.00 - 16.30

Mariënhof - Kleine Haag 2, 3811 HE 
Amersfoort

Plenaire opening 

Bert Thijs de Jong (onderzoeker Noordhoff Uitgevers)
Gepersonaliseerd leren: wat is het (niet)?
Wat is gepersonaliseerd leren? Is gepersonaliseerd leren niet gewoon differentiëren in een ander jasje? En hoe werken de oplossingen van Noordhoff Uitgevers in de praktijk van uw school?

Bert Thijs de Jong doet onderzoek naar de zin en onzin van gepersonaliseerd leren en is nauw betrokken bij de (digitale) ontwikkeling van de nieuwe generatie leermiddelen.

Workshop 1
Rosie van Veen (uitgever Nieuw Nederlands)
Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw
Vol trots presenteren wij de nieuwe editie van Nieuw Nederlands. Wat zijn de vernieuwingen? In deze workshop maakt u kennis met de nieuwe editie en is er gelegenheid om met de uitgever in gesprek te gaan.

U kunt niet meer aanmelden voor dit event. |

Workshop 4
Willem Denijs (docenttrainer)
Flipping the Classroom
Bij ‘flipping the classroom’ draai je de tijdsbesteding op school en thuis om. Bijvoorbeeld door de nieuwe video-uitleg van Nieuw Nederlands in te zetten als huiswerk. Hierdoor heeft u als docent meer tijd om leerlingen persoonlijk te begeleiden of om uw lessen op een andere manier in te vullen. In deze workshop krijgt u handvatten om flipping the classroom in te zetten in uw eigen lespraktijk.

Workshop 3
René Houtzager (accountmanager Noordhoff Uitgevers)
Starttraining Nieuw Nederlands 6e editie ONLINE
In deze Starttraining gaat u zelf aan de slag in de nieuwe online omgeving. In de vorm van een ‘knoppencursus’ leert u alle vernieuwingen van de online omgeving van dichtbij kennen.

Workshop 2
Astrid Wijnands (docentopleider, onderzoeker en oud-eindredacteur Nieuw Nederlands)
Taal in de klas
Deze workshop bekijkt vanuit drie perspectieven de mogelijkheden om met taal te werken in de klas: 1) de grammaticale zinsanalyse volgens de lerarenopleiding van de Hogeschool Utrecht; 2) het inzetten van de Taalcanon in de les; 3) werkvormen waarmee u uw leerlingen zelf kunt laten nadenken over taal.

Workshop 5
Marlies Schouwstra (Eindredacteur Nieuw Nederlands)
Leesplezier met Poëzie en fictie
In de nieuwe editie van Nieuw Nederlands is het uniek vormgegeven onderdeel Poëzie en fictie volledig gericht op leesplezier en persoonlijke ontwikkeling. Eindredacteur Marlies Schouwstra vertelt u alles over het ontwikkelproces en geeft u volop tips om met uw leerlingen aan de slag te gaan.

Workshop 6                     VOL
Laura Rietveld (auteur Nieuw Nederlands)
Gepersonaliseerd leren met Nieuw Nederlands 6e editie
In deze workshop laten we u zien hoe u met de 6e editie onderwijs op maat kunt geven. Denk hierbij aan: de online leerroutes, uitgebreide feedback bij de opdrachten, uitlegvideo’s, de Brug en oefentoetsen met studieadvies op maat. 

Deze workshop zit vol en kan niet meer gekozen worden.

Eerste workshopronde
 

Tweede workshopronde