Inzicht en overzicht

De resultatenmonitor is een online instrument dat toetsresultaten verwerkt én analyseert. Het vervangt de huidige registratiebladen in Excel. De resultatenmonitor geeft u snel overzicht en inzicht in de resultaten van uw klas. En het bespaart u ook nog eens een hoop tijd.

U vindt de resultatenmonitor op mijnklas.nl of via Basispoort.

Resultatenmonitor

Inzicht en overzicht met de resultatenmonitor

 • Minder administratie
 • Resultaten gaan direct naar ParnasSys
 • Eenvoudig groepsplannen opstellen
 • U heeft direct inzicht in resultaten
 • Eenvoudig rapporteren en monitoren

De voordelen van de resultatenmonitor

Via mijnklas.nl heeft u toegang tot de resultatenmonitor. Daar vindt u het tabblad ‘Resultatenmonitor’. Vervolgens kiest u de methode waarvoor u toetsresultaten wilt registreren. 

Heeft u nog geen toegang tot mijnklas.nl, bijvoorbeeld omdat u alleen werkt met Dr. Digi? Dan kunt u met het bestelformulier de gratis licentie voor de resultatenmonitor bij Reken zeker bestellen. U vindt deze onder ‘Digibordsoftware Dr. Digi’. Wanneer uw bestelling is verwerkt, ontvangt u per e-mail inloggegevens waarmee u toegang heeft tot de resultatenmonitor op mijnklas.nl.

Bent u aangesloten op Basispoort? Dan kunt u via Basispoort inloggen en mijnklas.nl aanklikken.

Zijn uw klassen en leerlingen nog niet geregistreerd bij Basispoort /ParnasSys of bij mijnklas.nl? Ga dan naar uw ICT-coördinator. Hij of zijn kan deze registratie doen in de Basispoort omgeving van uw school.

Waar vindt u de resultatenmonitor?

Lightbox Button

In 2017 is er een koppeling mogelijk tussen ParnasSys en de resultatenmonitor. Toetsresultaten kunnen dan automatisch worden doorgezet naar ParnasSys.

Zodra de koppeling er is en de school daarvan gebruik wil maken, moet de ICT-coördinator toestemming geven voor de uitwisseling van gegevens. Daarna kan hij of zij de uitwisseling activeren in de ‘Instellingen’ van mijnklas.nl. De leerkracht kan de resultaten doorsturen met een klik op de knop ‘stuur door naar ParnasSys’.

We informeren u erover wanneer de koppeling klaar is om te gebruiken.

 

Koppeling met ParnasSys

3

1

De resultatenmonitor in 4 minuten

Benieuwd hoe de resultatenmonitor werkt en wat hij u te bieden heeft? Bekijk de instructiefilm of lees de handleiding.

 

Oktober:

 • Groepsplannen en groepsoverzichten

November

 • Koppeling tussen mijnklas.nl en ParnasSys
 • Overige toetssoorten staan in de resultatenmonitor

2

Wanneer kunt u wat verwachten?

De verwerking van de digitale en papieren toetsen gaat op dit moment nog niet op dezelfde manier. Daarom kunt u nu eerst de resultaten van de schriftelijke toetsen invoeren in de resultatenmonitor. In november worden de resultaten van eerder gemaakte digitale toetsen automatisch opgenomen in de resultatenmonitor.

 

Digitale toetsen in de resultatenmonitor

Taakbriefjes kunt u automatisch aanmaken wanneer u de toetsresultaten heeft ingevoerd. Deze kunnen vervolgens worden bewerkt, gedownload en geprint. Zo wordt differentiëren nog eenvoudiger! 

Taakbriefjes

Lightbox Button

3

De Excel registratiebladen die u tot nu toe kon gebruiken, sluiten niet geheel aan bij de resultatenmonitor. U kunt deze Excel-registratiebladen nog wel gebruiken. U kunt de registratiebladen vinden onder downloads voor gebruikers. U kunt inloggen met het bij u bekende wachtwoord.

Excel-registratiebladen

Meer weten?

088 522 6888

De resultatenmonitor is ook beschikbaar voor Taal op maat en Spelling op maat.

Resultatenmonitor nieuws november

29 november 2016

Afgelopen september hebben wij de resultatenmonitor gelanceerd voor Reken zeker. Wij hebben u destijds hierover een e-mail gestuurd. Met de resultatenmonitor kunt u eenvoudig toetsresultaten verwerken. En u heeft snel overzicht van en inzicht in de kinderen uit uw klas.

In dit nieuwsbericht vindt u een update over de planning van de resultatenmonitor.

Nieuws

Nu ook toetsresultaten uit andere leerjaren registreren

16 december 2016

Zoals we u eerder hebben bericht was de resultatenmonitor bij de lancering nog niet ingericht om toetsresultaten uit andere leerjaren, dan het leerjaar waarin de leerling is gedeeld, te registreren. We zijn dan ook blij u te kunnen melden dat deze functionaliteit sinds gisteren live staat. U kunt nu bij het invoeren van de resultaten met de (+) en (-) knop naar volgende of vorige leerjaren stappen om zo de resultaten voor de toetsen voor dat leerjaar te registreren.

Nieuws

Nieuwe functionaliteiten in de resultatenmonitor

13 maart 2017

Op vrijdag 17 maart worden er weer nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de resultatenmonitor:

 • Berekenen van rapportcijfers
 • Printen van resultaten
 • Sorteren op achternaam

Lees verder >>

Nieuws